• logo
  • osnovna stranica
  • Општински суд у Живиницама

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Судска писарница

    Матични уред писарнице заједно са пријемном канцеларијом смјештен је у матичну зграду Опћинског суда у Живиницама (зграда преко пута улаза у Коњух). Матични уред је надлежан за управљање предметима Кривичног, Парничног реферата, Прекршајног и Извршног реферата. Пријемна канцеларија матичног уреда судске писарнице смјештена је у собу број 19 у приземљу зграде суда.

    Осим матичног уреда писарнице постоји и издвојени уред писарнице просторно смјештен у зграду Одјељења суда у Кладњу. Издвојени уред при Одјељењу надлежан је за управљање предметима Парничног и Прекршајног реферата, који се воде при Одјељењу суда у Кладњу (надлежност за подручје опћине Кладањ).

    Организационо, судска писарница је подијељена у три одсјека, и то:
    - пријемна канцеларија чији је основни задатак пријем писмена, те регистрација истих у ЦМС (софтwаре-ски алат за управљање судским предметима) и/или улагање истих у референтни спис и
    - спремиште за списе у којим се чувају сви судски предмети, сложени по растућем броју, без раздвајања предмета по врсти или било којем другом критерију.
     
    Одсјек судске писарнице обавља следеће послове:
    - пријем писмена и издавање потврде о примљеном писмену,
    - формирање и ажурирање судских предмета, односно контрола кретања судских списа,
    - пријем и отпрема поште,
    - достављање предмета вишем суду по жалби,
    - депоновање списа у архиву и уништавање безвриједног регистратурског материјала и
    - издавање увјерења о чињеницама о којима суд води евиденцију (види Увјерења и потврде).

    Ове послове обављају запослени на радним мјестима Референта за унос докумената, Референта за управљање предметима, Референта за отпрему поште и Референта за пружање информација.

    Судска писарница, односно пријемне канцеларије два уреда судске писарнице рад са странкама обављају у периоду 08:00 до 15:30 сати, изузев у периоду кориштења паузе од 10:00 до 10:30 сати.

    659 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1