• logo
  • osnovna stranica
  • Основни суд у Бањој Луци

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

    Пријем и отпрема поште

    12.04.2012.

    ПРИЈЕМНА КАНЦЕЛАРИЈА

     

       Сви поднесци, списи, телеграми, пакети и друго (у даљем тексту: писмена) примају се на одређеном месту у пријемној канцеларији. Писмена се не могу примати ван судске зграде односно места одређеног за пријем писмена ван седишта суда. Писмена се примају у редовно радно време суда и предају лицу које је одређено за пријем писмена.Ван редовног радног времена, као и у дане када суд не ради, суд је дужан да прими само писмена у вези са предметима по којима је обавезан да поступа. Писмена се предају лицу које је за то одређено одлуком председника.
       Формирани предмети се заводе под редним бројевима за одређену годину, а заводе се и сви важнији подаци који се тичу предмета (име судије, односно број судског вијећа, датум кад је предмет, односно иницијални акт приспео у суд), као и сви процесни акти који утичу на поступак.

       Подаци из уписника се уносе и на рачунарску мрежу суда која је у овај суд уведена 2008. године, односно, води се електронска верзија овог уписника у бази ЦМС. На основу ових података службеници странкама дају основне информације о предмету.
       Како у суду постоје услови за вођење електронских уписника коришћењем ИКТ, расподела новопримљених предмета врши се коришћењем посебног програма у окружењу ЦМС (математичког алгоритма) који обезбеђује да на крају једног циклуса  расподеле све судије имају подједнак број новопримљених предмета у раду.

     

    ОТПРЕМА ПОШТЕ

     

       У канцеларији отпреме поште се обављају сљедећи послови : 

    -пакирање поште 

    -провјера тачности отпреме поште 

    -вођење евиденције о кретању поште, пошта која иде ван суда - обавља курирска служба , која се доставља двокатима и сл . )

    1371 ПРЕГЛЕДА
    • 1 - 1 / 1
    • 1