• logo
  • osnovna stranica
  • Основни суд у Бањој Луци

    Иди на садржај
    BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish
  • Огласна табла
  • Електронска огласна табла

    ПРИЈЕМ СТРАНАКА НА РАЗГОВОР

    15.09.2014.

    Разговор у Суду, у вези са свим могућим примједбама и сугестијама на рад суда, могу обавити само странке у поступку, њихови законски заступници и пуномоћници у периоду:

     

    -         од 11 до 14 сати, сваке СРИЈЕДЕ, у згради Суда,

         канцеларија број 95

     

    -         потребно је да странка попуни формулар „ Захтјев за пријем на разговор “ који се налази на пулту испод паноа, да понесе са собом лични документ ради идентификације, да унапријед зна број предмета под којим се води одређени поступак, као и припреми остала питања и евентуалне примједбе на рад која жели да постави.

     

    -         у Суду се странкама не дају правни савјети, нити састављају тужбе, жалбе итд., већ се искључиво дају обавијести које су ограничене на податке у којем се фази одређени предмет налази, те кроз разговор покушати ријешити све препреке и примједбе у вези с радом, а у циљу што боље ефикасности и сарадње Суда према грађанима.

    570 ПРЕГЛЕДА

    Конкурс за пријем радника

    10.04.2013.

    Основни суд у Бањалуци донео је одлуку о расписивању конкурса за пријем радника на упражњена радна места на неодређено време. Конкурс је објављен у дневном листу „Глас Српске“ дана 10.04.2013 године за радно место стручни сарадник-3 извршиоца.

     

    Поред општих услова прописаних Законом кандидати треба да испуњавају и посебне услове:

     -ВСС –завршен Правни факултет-ВИИ степен стручне спреме

    - положен правосудни испит

    - 2 године радног искуства на правним пословимакм                                                                              

    - завршен најмање ИИ степен курса за рачунаре


     Интервју са кандидатима биће подељен у две фазе које ће бити посебно бодоване те ће заједно чинити коначну оцену кандидата.

     ПИСМЕНИ ТЕСТ ( је квалификациони за ужи избор кандидата са којима ће бити обављен усмени интервју. Тест се састоји од 100 питања из различитих правних области са ограниченим временским трајањем и носи 80% укупне коначне оцене кандидата)

     УСМЕНИ ИНТЕРВЈУ ( обавља се са кандидатима који на писменом тесту остваре 70 бодова и више а носи 20% укупне оцене кандидата).

    Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу „Глас Српске“

    581 ПРЕГЛЕДА

    Сервис Електронска огласна плоча

    Сервис Електронска огласна плоча омогућава странкама у поступку и другим заинтересованим лицима увид у документе који су објављени на огласној плочи у згради суда, а који странкама нису могли бити уручени путем поште или личном доставом.

    Електронска огласна плоча има искључиво информативни карактер, те ће странке и даље имати обавезу доласка у суд уколико желе преузети неко писмено са огласне плоче суда.

    Током јануара 2013. године проведена је пилот фаза примјене електронске огласне плоче након чега је усљедила објава сервиса Електронска огласна плоча на свим wеб страницама судова у оквиру правосудног wеб портала правосудје.ба.

    Сервис Електронска огласна плоча доступан је овдје. Напомињемо да је, након клика на линк, потребно причекати пар тренутака док се подаци освјеже и прикажу.

     

    Упуте за претрагу судских писмена на Е-плочи

    Кликом на наведени линк појавиће се листа докумената поредана према датуму објаве.

    Уколико желите додатно филтрирати приказане податке користите претрагу.

    За претрагу по имену и презимену треба користити африкате (ч, ж, ш итд.).

    За претрагу по називу документа пожељно је користити називе докумената попут: позив, преглед, рјешење и томе слично (без обзира на велико или мало почетно слово).

    • 1 - 3 / 3
    • 1